Начална страница

Панорамен изглед

Вашата пълноценна и приятна почивка на морето е на една ръка разстояние.
Потопете се в съблазнителната комбинация от спокойствие и радост в Обзор на брега на Черно море.
Обзор е мястото, където Стара планина, най-дългата от всички се допира до Черно море.
От „целувката“ между планината и морето се ражда дълга плажна ивица – това е мястото, където DOMVS AVREA е вашият нов дом. Всичко е на една ръка разстояние – уютни местни ресторанти, оживени малки барове, красив пясък,плаж и гора.

Основан от траките, Обзор има над трихилядолетна история. През последното хилядолетие пр. н. е. гръцките заселници дават на града името Хелиополис (Ἡλιούπολις – Градът на слънцето). След завладяването на римляните
те са построили храм на името на Юпитер (Богът на небето и гръмотевиците и царят на всички богове) и са променили името на града на Теополис – Град на боговете. Тук все още могат да се видят руините на храма. По-късно византийските императори разполагат лятната си резиденция в селището.
В Обзор, сред живописна гора на брега на Черно море, избрахме да издигнем Domus Aurea (Златната къща, Къщата на слънцето). Тук човек може да усети и докосне останките от хилядолетна история, да изпита очарованието на древеният град, съчетан с кристално чистата морска вода и красотата на безкрайния пясъчен плаж.